Ενημερωτικές συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη στην Έμπαρο

Ενημερωτικές συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη σε Έμπαρο και Ψαρή Φοράδα

Ενημερωτικές συναντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνεταιριστικές οργανώσεις στο Δήμο Βιάννου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα οι συναντήσεις έγιναν στο Δ.Δ. Εμπάρου και την Ψαρή Φοράδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας. Επίσης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα έργα υποδομής που ήδη υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην περιοχή, με τη στήριξη των Υπουργείων Εσωτερικών, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της ρύθμισης κόκκινων αγροτικών δανείων.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τιμή του ελαιόλαδου και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και ζήτησαν από τον κ. Βαρδάκη να ξεκινήσουν αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα αλλά και να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που πλήττει την περιοχή.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για το φράγμα των Αμιρών – Αγίου Βασιλείου «ένα μεγάλο έργο, ανάσα για ολόκληρο το Δήμο Βιάννου το οποίο μετά από χρόνια υποσχέσεων βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης».

Υπογράμμισε επίσης την σημασία της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων και της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της λειψυδρίας και τόνισε ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν θέσει σε προτεραιότητα την αντικατάσταση των δικτύων και για το λόγο αυτό η χρηματοδότηση έχει αυξηθεί, ενώ εκπονούνται και οι σχετικές μελέτες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.