Ενημερωτικές συναντήσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήσαμε με τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Μηνά Σταυρακάκη και με τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Αποστολάκη

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική ακολουθία της 27ης και 28ης Σεπτεμβρίου, καθώς καταγράφηκαν αρκετές ζημιές, ενώ από σήμερα μόλις ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται αυτοψίες από κλιμάκια Μηχανικών.

Όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος, έχει αποσταλεί αίτημα προς την Περιφέρεια #Κρήτης, προκειμένου ο Δήμος Βιάννου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στήριξης των πληγέντων από τους σεισμούς.

Επίσης, ο κ. Σταυρακάκης τόνισε την σημαντική έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες του Δήμου, ήδη πριν την πανδημία, γεγονός που δυσχεραίνει στο μέγιστο βαθμό την λειτουργία του Δήμου, την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την σύνταξη μελετών για την εκτέλεση έργων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά μου, δήλωσα ότι θα σταθώ αρωγός σε κάθε προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να επουλωθούν σύντομα οι ζημιές που υπέστησαν οι δημότες, αλλά και σε κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.