Με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Κουράκη συζητώντας για το προσφυγικό

Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννη Κουράκη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτησε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ήταν το θέμα της συνάντησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννη Κουράκη.

ο κ. Βαρδάκης, ενημερώθηκε για την επικείμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, στην οποία θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, όπως και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανώλης Κοκοσάλης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από την ενημέρωση για την δημιουργία hot spot, κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Χερσονήσου στο πεδίο βολής Γουβών.

Ο κ. Κουράκης όπως τόνισε «οι φορείς μπορούν να υποστηρίξουν τη φιλοξενία προσφύγων με το επιτυχημένο πρόγραμμα ESTIA που χειρίζεται η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με διασπορά αυτών των ανθρώπων σε όλη την Κρήτη, με ενοικίαση κατοικιών – ακόμα και στην ενδοχώρα».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν 195 κατοικίες ενοικιασμένες στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Σητεία και στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε από την πλευρά του ότι «ο ελληνικός λαός συνεχίζει να σηκώνει ένα δυσανάλογο βάρος σε σχέση με το προσφυγικό. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαιτήσει από την Ευρώπη αυτό το βάρος να καταμεριστεί σε όλα τα μέλη-κράτη της Ε.Ε.

Η Κρήτη ήταν από τις πρώτες περιοχές στη χώρα που αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια φιλοξενίας προσφύγων και συνεχίζει να στηρίζει υποδειγματικά το πρόγραμμα ESTIA, που στεγάζει 1100 άτομα, σε συνεργασία με τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και Περιφέρεια.Όμως, είμαστε απέναντι σε κλειστές δομές φιλοξενίας (φυλακές), όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και πανελλαδικά, οι οποίες δε λύνουν αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα και καταλύουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.