Ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, για τους Δημότες των περιοχών του Δήμου Ηρακλείου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, για τους Δημότες των περιοχών του Δήμου Ηρακλείου, μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασιλείου Λαμπρινού.

Ο Δήμαρχος με την επιστολή του, αιτείται την ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, για τους Δημότες των περιοχών Δημοτικής Ενότητας Γοργολαΐνη, Δημοτικής Κοινότητας 2ου Ανατολικού Διαμερίσματος, 3ου Δυτικού Διαμερίσματος, 4ου Νοτίου Διαμερίσματος, Βασιλειών, Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου και Σταυρακίων, Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου, Δημοτικής Ενότητας Αλικαρνασσού και Δημοτικής Ενότητας Παλιανής, ώστε οι δημότες να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για χορήγηση ενίσχυσης πρώτης αρωγής.

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αρ. πρωτ. 1378/28-2-2022 απόφασης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, περί κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των παραπάνω περιοχών.

Το Υπουργείο οφείλει να αναλογιστεί ότι οι Δημότες Ηρακλείου δεν έχουν λάβει την παραμικρή βοήθεια από το κράτος, έξι μήνες μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και να φροντίσει άμεσα για την παροχή της πρώτης αρωγής ενεργοποιώντας το πρόγραμμα ΑΡΩΓΗ.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του θέματος και να μας ενημερώσει σχετικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.