Εκτός μέτρων στήριξης χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό

Εκτός μέτρων στήριξης παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, βάσει των οποίων οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός προχώρησαν σε κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι εξής κατηγορίες εργαζομένων:

Α) Άνεργοι, των οποίων η επιδότηση ανεργίας έληξε πριν τις 31/12/20 και δεν δικαιούνται να λάβουν παράταση της επιδότησης

Β) Οι νέοι επιδοματούχοι ανεργίας για το 2020, καθώς αυτοί απαιτείται να έχουν πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας τον τελευταίο χρόνο πριν την έναρξη επιδότησης, κάτι το οποίο καθίσταται ανέφικτο τις περισσότερες φορές, δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες λειτούργησαν οι επιχειρήσεις το καλοκαίρι του 2020.

Αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό, ότι η τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη και τη συνυπογραφή 32 ακόμα βουλευτών, για επίλυση του εν λόγω ζητήματος, απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους το 2021:

Α) Αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που είναι στον ίδιο παρονομαστή με τη χώρα μας (όπως η Πορτογαλία, Κύπρος κ.α)

Β) Παράταση του επιδόματος ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 Ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν, για όλους ανεξαρτήτως χωρίς προϋποθέσεις και όρους.

Γ) Ένταξη στα μέτρα στήριξης όσων έληξε το επίδομα ανεργίας μέσα στο 2020 και για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που αναφέραμε παραπάνω!

Με την κατάθεση της αναφοράς προς τα αρμόδια Υπουργεία, οι βουλευτές ζητούν την λήψη κατάλληλων μέτρων, ώστε να μην αποκλείεται κανείς εργαζόμενος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.