Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Τα κενά της παράλληλης στήριξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τέθηκαν σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, διευκρινίζοντας ότι στο Νομό Ηρακλείου, τα στοιχεία από τις γνωματεύσεις του ΚΕΣΥ, αποδεικνύουν ότι ορισμένοι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν υποστηρίζονται από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, ενώ άλλοι  μαθητές υποστηρίζονται από την αρχή του σχολικού έτους, αλλά όχι επαρκώς σε πολλές περιπτώσεις.

Σε απάντησή του, ο αρμόδιος Υπουργός, γνωστοποιεί στον κ. Βαρδάκη, ότι για το Ν. Ηρακλείου, έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ, από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους μέχρι σήμερα:  

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΑΕ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΛΑΔΟΙ ΣΜΕΑΕ – ΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Κ.Ε.Δ.Δ.Υ νυν Κ.Ε.Σ.Υ.
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΑΕ 59 247 1
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΑΕ 12 15 1
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΑΕ 3
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΑΕ 2
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΑΕ 3
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΑΕ 2
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΑΕ 2
ΣΥΝΟΛΟ 83 262 2
347

Η τοποθέτηση των προσληφθέντων από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΕ.Θ. αναπληρωτών εκπαιδευτικών (ή/και των υφιστάμενων μονίμων εκπαιδευτικών) στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιείται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τα αρμόδια όργανα των οποίων οφείλουν, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των υφιστάμενων σχετικών ελλείψεων αρμοδιότητάς τους και σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του συνόλου αυτών, να αξιολογούν και να ιεραρχούν την αναγκαιότητα πλήρωσης του καθεμιάς, σε συνεργασία/συνεννόηση με τους συμβούλους εκπαίδευσης.   

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αρ.πρωτ. 7787/8-3-2019 επικαιροποιημένο έγγραφο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, «έχουν καλυφθεί όλοι οι μαθητές που είχαν αιτηθεί Παράλληλη Στήριξη και όλα τα Τμήματα Ένταξης στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Ηρακλείου».     

Ο Υπουργός επισημαίνει ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ, την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ και τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και ότι από τον Σεπτέμβριο 2019, θα πραγματοποιηθούν 4.500 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Η σχετική προκήρυξη εκδόθηκε σήμερα από το ΑΣΕΠ και οι υποψήφιοι εκπαιδευτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά από τις 2 έως και τις 30 Μαΐου 2019.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.