Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από τη Μάχη του Κοψά

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από τη Μάχη του Κοψά, στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών για τη Μάχη της Κρήτης, παρευρέθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Στο ύψωμα του Κοψά στην Ανώπολη, σημειώθηκε μια από ηρωικότερες σελίδες αντίστασης απέναντι στον κατακτητή, όταν ένοπλοι πολίτες από όλη την περιοχή, αλλά και άλλα μέρη της Κρήτης αντιστάθηκαν γενναία στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές. Ογδόντα Έλληνες στρατιώτες καθοδηγούμενοι από τον υπολοχαγό Θεόδωρο Καλλίνο, έδωσαν μια γενναία μάχη εναντίον δύο γερμανικών λόχων αλεξιπτωτιστών, στην προσπάθεια των τελευταίων να πλησιάσουν την περιοχή του αεροδρομίου Ηρακλείου από την πεδιάδα των Γουβών.

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Η διατήρηση της συλλογικής μνήμης και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, αποτελούν τον ύψιστο φόρο τιμής για τις ένδοξες σελίδες που γράφτηκαν από γενναίους Κρητικούς στη Μάχη της Κρήτης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.