Δραματική η έκρηξη φτώχειας για τους εποχικά εργαζόμενους

Παρευρεθήκαμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εποχικά εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον νομό, τα οποία είναι πολλά και σοβαρά, όπως το θέμα του επιδόματος ανεργίας, των εργασιακών συνθηκών και της τήρησης της ΣΣΕ.

Το θέμα της ακρίβειας έχει επηρεάσει όλους μας.

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκονται οι εποχικά εργαζόμενοι καθώς, λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στην τύχη τους, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να γίνονται πλέον θηλιά στον λαιμό τους. 80.000 από αυτούς έμειναν εκτός ταμείου ανεργίας, αλλά και για όσους κατάφεραν να το πάρουν, η καταβολή του σταμάτησε τον Γενάρη.

Όσοι επαναπροσληφθούν θα έχουν και πάλι εισόδημα τέλος Μαΐου ή τέλος Ιουνίου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την αναλγησία της κυβέρνησης, σε τέτοιες συνθήκες να εγκαταλείπονται οι εργαζόμενοι στην τύχη τους.

Σε ό,τι αφορά την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αυτή θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Αναγκαίο είναι επίσης να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις όπου καταγγέλθηκε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος τους, αλλά και άθλιες συνθήκες εργασίας, συμβάντα που είδαν παλαιότερα το φως της δημοσιότητας.

Είμαστε δίπλα τους και να είναι σίγουροι ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε πολιτικές που οδηγούν σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.