«Δικαιούχοι του προγράμματος ΑΡΩΓΗ ακόμα δεν έχουν λάβει την αποζημίωση οικοσκευής»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την μη καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής σε δικαιούχους του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, προχώρησαν 18 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, μετά από πρωτοβουλία μου.

Συγκεκριμένα, σεισμοπαθείς του Νομού Ηρακλείου, κάτοικοι Δήμων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άστεγοι πλέον, αρκετοί από τους, οι οποίοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τους αιτήσεις τους, μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr και εμφανίζονταν δικαιούχοι αποζημίωσης οικοσκευής (4.000 ευρώ) και Στεγαστικής Συνδρομής, καταγγέλλουν ότι έως και σήμερα δεν έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, που δήλωσαν στην πλατφόρμα, ούτε καν η αποζημίωση οικοσκευής, η οποία καταβλήθηκε στους περισσότερους δικαιούχους.

Είναι αυτονόητη η άμεση και επείγουσα ανάγκη αποζημίωσης δικαιούχων, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις οικίες τους, με τους περισσότερους να έχουν αναγκαστεί να τις εγκαταλείψουν, λόγω ολικής καταστροφής.

Με βάση όλα τα παραπάνω, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει τους λόγους μη καταβολής της αποζημίωσης οικοσκευής σε δικαιούχους, την ώρα μάλιστα που στην πλατφόρμα εμφανίζονται τα συγκεκριμένα ποσά που δικαιούται ο καθένας και επρόκειτο να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τέλος, ζητούν να μάθουν αν θα καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις οικοσκευής στους δικαιούχους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.