Διαπολιτισμός: Η διαλεκτική σχέση αλληλεπίδρασης, αναγνώρισης και συνεργασίας ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών εθνικών ομάδων

Την εκπαιδευτική εσπερίδα  που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με θέμα «Η Διαπολιτισμική Διάσταση στο Σύγχρονο Σχολείο», χαιρέτησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές,

Σήμερα είναι η δεύτερη από μια σειρά συναντήσεων της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που πραγματεύεται καίρια και σύγχρονα εκπαιδευτικά ζητήματα, ανοίγοντας έναν ευρύ κύκλο συζητήσεων, χρήσιμο για όλους μας.

Η σημερινή συνάντηση με θέμα τη «Διαπολιτισμική Διάσταση στο Σύγχρονο Σχολείο», έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή που μαθητές από διαφορετικούς πολιτισμούς παραδόσεις και χώρες συναντιούνται στις ίδιες  σχολικές αίθουσες.

Οι κοινωνίες πλέον είναι πολυπολιτισμικές και στους χώρους της εκπαίδευσης αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί συναντιούνται, αλληλεπιδρούν δημιουργώντας μια διαλεκτική σχέση μεταξύ τους.

Αυτό ακριβώς είναι διαπολιτισμικό. Η διαλεκτική αυτή σχέση αλληλεπίδρασης, αναγνώρισης και συνεργασίας ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών εθνικών ομάδων.

Αυτή η διαδικασία διευρύνει τους  εκπαιδευτικούς στόχους και συμβάλει στην κοινωνική ένταξη ανθρώπων άλλων πολιτισμών  στην ελληνική κοινωνία.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην εσπερίδα»