Διαβεβαίωση Υπουργείου Πολιτισμού για διατήρηση του Γραφείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη Μαρία και με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Γραφείου Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Αφορμή της επίσκεψης υπήρξε η επιστολή που απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης προς τα αρμόδια Υπουργεία, στη οποία αναφέρεται ότι στο επικείμενο σχέδιο Νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καταργείται το Γραφείο Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι το εν λόγω Γραφείο όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αντιθέτως είναι επιτακτική η ανάγκη να αναβαθμιστεί, με στελεχιακό δυναμικό και με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του για ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης. Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι η Κρήτη αποτελεί την κοιτίδα του Μινωικού Πολιτισμού και ότι η θέση της  Κρήτης στο χάρτη, από μόνη της επιβάλλει τη σύσταση Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης και Νήσων Νοτίου Αιγαίου.

Από την ενημέρωση που είχε ο κ. Βαρδάκης τόσο από την κα Βλαζάκη όσο και από το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού, προκύπτει ότι, σε καμία περίπτωση, δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Γραφείου Π.Ε. Ηρακλείου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.