Διήμερη περιοδεία με την αναπληρώτρια τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ολυμπία Τελιγιορίδου

Στη διήμερη περιοδεία σε αγροτικές περιοχές του νομού Ηρακλείου με την αναπληρώτρια τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων #ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ολυμπία Τελιγιορίδου και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Επισκεφθήκαμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του #ΕΛΓΑ, όπου συζητήσαμε με τον Διευθυντή, κ. Νίκο Δασκαλάκη, για την ανάγκη δημιουργίας νέου κανονισμού του Φορέα, ο οποίος παραμένει στα συρτάρια του Υπουργείου.

Στη συνέχεια στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Αλεξόπουλο. Παρουσία παραγωγών συζητήσαμε για την νέα #ΚΑΠ και τα προβλήματα λειτουργίας του Οργανισμού.

Κατά την επίσκεψή μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη συζήτησή μας με την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, τέθηκαν επί τάπητος το θέμα της έλλειψης εργατών γης και το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών.

Στις Αρχάνες, στο Τυμπάκι, στους Αγίους Δέκα, στις Στάβιες και στον Πλάτανο Μεσαράς, συναντηθήκαμε με παραγωγούς θερμοκηπίων, υπαίθριους καλλιεργητές κηπευτικών, μελισσοκόμους, ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους, οι οποίοι μας εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις αλλαγές που απαιτούνται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, την ορθότερη διαχείριση υδάτινων πόρων, τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και τους πλημμελείς ελέγχους, όπως και την έλλειψη εργατών γης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την ομαλή συνέχιση της καλλιεργητικής περιόδου, λόγω ελλιπούς στήριξης από την πολιτεία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που απαντούν στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.