Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιευτεί πρόσκληση προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, με θέμα την «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας», ενώ οι αιτήσεις σχεδιάζεται να ξεκινήσουν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κάθε Δήμος θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με μέγιστο ποσό 2,5 εκ. €. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν στην υλοποίηση παρεμβάσεων ανακατασκευής, αναστήλωσης αποκατάστασης και επανάχρηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων. Στο συγκεκριμένο κτιριακό δυναμικό, ενδεικτικά, εντάσσονται:

–           Βιομηχανικά Κτίρια,

–           Ανενεργά ΞΕΝΙΑ

–           Ανενεργά Νοσοκομεία

–           Στεγασμένες Αγορές,

–           Αποθήκες,

–           Στεγασμένες Στοές,

–           Δημοτικά Λουτρά,

–           Δημοτικά Σφαγεία,

–           Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις,

–           Δικαστικά Μέγαρα

–           Άλλα κτίρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας

 

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα α) την ανάδειξη των κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή/και β) την ουσιαστική αναζωογόνηση και την αλλαγή προσανατολισμού περιοχών σε πολιτιστικές / τουριστικές περιοχές. Οι παρεμβάσεις που θα προταθούν θα πρέπει όχι απλώς να διατηρούν το κτίριο αλλά να μην αλλοιώνουν τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά του χαρακτηριστικά και θα πρέπει να γίνεται χρήση εφαρμογών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και υιοθέτηση των βιοκλιματικών αρχών αρχιτεκτονικής.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.