Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την ονομασία της τσικουδιάς

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ονομασία «παραδοσιακή τσικουδιά» των διήμερων αμπελουργών, με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματα των διήμερων αμπελουργών και στον δίκαιο αγώνα τους και ζητάει από την Κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη διάταξη που στρέφεται κατά των διήμερων αμπελουργών και να υιοθετήσει την τροπολογία που προτείνουν και καταθέτουν πανελλαδικά μια σειρά Σύλλογοι Αμβυκούχων.

Η εν λόγω τροπολογία επαναφέρει στο κείμενο του άρθρου 82 του Τελωνειακού Κώδικα τις ονομασίες «παραδοσιακή τσικουδιά» και «παραδοσιακό τσίπουρο» για τα προϊόντα των διήμερων αποσταγματοποιών.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες και να τους ενημερώσουν σχετικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.