Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τις εσφαλμένες αρχικές κτηματολογικές εγγραφές στον Δήμο Ηρακλείου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα κτηματολογικών εγγραφών δημοτικών ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την επιστολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Ηρακλείου.

Στην εν λόγω επιστολή, αποτυπώνονται τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρακλείου με εσφαλμένες πρώτες κτηματολογικές εγγραφές, αδήλωτα εμπράγματα δικαιώματα και δεκάδες εκκρεμότητες που είναι αδύνατο να κλείσουν εμπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η διόρθωση περισσότερων από 2.000 σφαλμάτων σε εγγραφές, με την κατάσταση να καθίσταται εξαιρετικά περίπλοκη, καθώς ιδιώτες διεκδικούν δημοτικές εκτάσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες ανοικτά ζητήματα με αδήλωτες δημοτικές ιδιοκτησίες.

Ωστόσο, για τη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η σύνταξη διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών και η άσκηση αγωγής, διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη και προβληματική, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Για τους λόγους αυτούς ο Αντιδήμαρχος αιτείται την επαναφορά της ρύθμισης που προέβλεπε λήξη της προθεσμίας των ανακριβών πρώτων εγγραφών στις 31/12/2026 και την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τα προβλήματα με τις εσφαλμένες κτηματολογικές εγγραφές στον Δήμο Ηρακλείου είναι σημαντικά και πολυάριθμα. Το ζήτημα θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση με τη δέουσα σοβαρότητα, δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί σωστά η όλη διαδικασία.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.