Δελτίο Τύπου Ο.Σ.Μ.Ε.: “Η αλήθεια να λέγεται”

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε.)

Ένα ένα τα σαθρά αντεργατικά, ρουσφετολογικά οικοδομήματα του παλαιοκομματισμού, της συνδιαλλαγής, της ντροπής και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, ξηλώνονται και καταρρέουν με πάταγο.

Ένα ακόμη μέρος των αντεργατικών νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων, ρυθμίσεων και ιδεοληψιών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έλαβε τέλος.

Οι, με εισήγηση και υπογραφή υπουργών της Νέας Δημοκρατίας Λιάπη, Τσιτουρίδη, ανάλγητες και εξόφθαλμα αντεργατικές διατάξεις του π.δ 246/2006 (Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΚΤΕΛ), οι οποίες επί σειρά ετών ταλαιπώρησαν και έστειλαν “αδιάβαστους” εκατοντάδες εργαζόμενους καταργούνται.

Η, προς αποκατάσταση της νομιμότητας, πρόταση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε), την οποία εισηγήθηκαν, υπέγραψαν και υπό μορφή τροπολογίας κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Βαρδάκης Σωκράτης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Σπαρτινός Κων/νος και Στογιαννίδης Γρηγόρης, έγινε αποδεκτή από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και αποτέλεσε μέρος και περιεχόμενο του νομοσχεδίου με τίτλο «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», το οποίο μετά τη συζήτηση και ψήφισή του, αποτελεί πλέον νόμο του κράτους (ν. 4554/18.7.2018 – Α’ 130).

            Συγκεκριμένα:

  • Με την παρ. 1 του άρθρου 63 του νέου νόμου 4554/2018 καταργείται η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 11 του π.δ 246/2006 (Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΚΤΕΛ).

Καταργείται δηλαδή το δικαίωμα – δυνατότητα του εργοδότη (ΚΤΕΛ) και η αντίστοιχη υποχρέωση του εργαζόμενου για παροχή εργασίας άλλης, πέραν της συμφωνημένης.

  • Με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 63 του νέου νόμου 4554/2018 τροποποιούνται και αντικαθίστανται α) η παρ. 2 του άρθρου 9 του π.δ 246/2006 (Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΚΤΕΛ) και

β) η περ. ιε’ της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 2963/2001.

Με τις ως άνω τροποποιήσεις καταργείται το δικαίωμα – δυνατότητα του εργοδότη (ΚΤΕΛ) να μεταβάλλει μονομερώς ουσιώδεις όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας του μισθωτού, όπως η ειδικότητα με την οποία προσλήφθηκε, χωρίς τη συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη του.

     Αυτή είναι η αλήθεια        

Το δίκαιο έγινε πράξη

Ο δρόμος της ανατροπής, της ρήξης και της κατάργησης όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των πέτρινων χρόνων της προμνημονιακής και μνημονιακής περιόδου είναι κακοτράχαλος, δύσβατος και μακρύς.

      Θα τον διαβούμε!

                                                                       Ο αγώνας συνεχίζεται

                                                                                    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΣΜΕ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.