Δεκτές έγιναν οι τροπολογίες του Σωκράτη Βαρδάκη που ρυθμίζουν τις οφειλές της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Με τροπολογία του Σωκράτη Βαρδάκη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» και έγινε δεκτή από την Υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου, ρυθμίζεται η αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, που προέρχονται από συναφθέντα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατά τα έτη 1993-1996 μέσω του ελληνικού δημοσίου. Οι εν λόγω οφειλές ληξιπρόθεσμες ή μη, απαλλάσσονται πλήρως από κάθε είδους φόρους, πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς στις προηγούμενες ρυθμίσεις είχε προβλεφθεί σχετικό επιτόκιο για την εξόφλησή τους. Η τροπολογία αποβλέπει αφενός στην είσπραξη από το ελληνικό δημόσιο οφειλών που χρονίζουν και αφετέρου στην διευκόλυνση της ΔΕΥΑΗ για την τακτοποίηση των οφειλών της.

Επιπλέον έγινε δεκτή από την Υπουργό Εργασίας δεύτερη τροπολογία του κ. Βαρδάκη που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο και με την οποία επιδιώκεται η αναστολή της ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων καθώς και η αναβολή της εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, η διακοπή της, εφόσον πρόκειται για οφειλές των δήμων και των περιφερειών που έχουν ρυθμιστεί. Στην ουσία διορθώνεται μια παράλειψη του νομοθέτη. Σημειώνεται ότι η απόδοση των δόσεων στους δικαιούχους φορείς είναι βέβαιη καθώς πραγματοποιείται απευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε βάρος των δικαιούμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) των οφειλετών ΟΤΑ.

Επισυνάπτονται οι τροπολογίες:

Τροπολογία άρθρου 79 του νόμου 4316/2014

Τροπολογία άρθρου 80 του νόμου 4316/2014

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.