Δίπλα στους εκπαιδευτικούς και ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση».

Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση».

Η κα Κεραμέως δημιουργεί προϋποθέσεις τιμωρίας των εκπαιδευτικών. Επιλέγεται ο στιγματισμός των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, μέτρο που θα καταργηθεί πάραυτα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο επιδιώκεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο. Μια παρωχημένη λογική που ήδη έχει αποτύχει και εγκαταλειφθεί όπου εφαρμόστηκε, όπως στις αγγλοσαξονικές χώρες.

Η μαζικότητα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την λεγόμενη «αξιολόγηση», δημιούργησε πανικό στην ίδια την Υπουργό Παιδείας, η οποία κατέφυγε στην αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στρεφόμενη κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (Δ.Ο.Ε.), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και ζήτησε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση.

Η αγωγή, η οποία εκδικάστηκε χθες, 30/9/2021 κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.Υπενθυμίζουμε ότι πριν ακόμη ψηφιστεί ο Νόμος 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και ο νόμος 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, υπήρξαν συντονισμένες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που περπατούν και εξωτερικοί χώροι

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.