Ο Βαρδάκης Σωκράτης στο συνέδριο που διεξήχθη στην Ηράκλειο για την Κλιματική Aλλαγή το διήμερο 6-7 Απριλίου 2017

Δήλωση του Σ. Βαρδάκη, με αφορμή το συνέδριο που διεξάγεται στην Ηράκλειο για την Κλιματική Aλλαγή

Ο Βαρδάκης Σωκράτης παρευρέθη στο συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στο Ηράκλειο, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην οικονομία». Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα φαινόμενο ορατό με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Οι παρατεταμένοι περίοδοι ξηρασίας, οι έντονες καταιγίδες, οι πλημμύρες, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η διάβρωση των ακτών, οι όλο και πιο συχνές ημέρες καύσωνα, όχι μόνο καθιστούν εμφανή την αλλαγή του κλίματος στο νησί μας αλλά επιτάσσουν και την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που επιφέρουν.

Τομείς οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας όπως η γεωργία και ο τουρισμός, αλλά και η διαχείριση των υδάτινων πόρων και της ενέργειας, καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα κλιματικά δεδομένα. Στο σημερινό συνέδριο, οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας ανέδειξαν την ανάγκη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για τον καλύτερο συντονισμό των πολιτικών προς την κατεύθυνση σχεδιασμού υιοθέτησης και εφαρμογής ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αντιμετώπισης και διαχείρισης των επιπτώσεων τόσο στην οικονομία, στο ανθρωπογενές αλλά και το φυσικό περιβάλλον.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι το κόστος από την μη υιοθέτηση μέτρων που αφορούν τη κλιματική αλλαγή, εκτιμάται ότι ανέρχεται για τη χώρα μας μόνο έως το 2100 στα 700 δις ευρώ.

Η Κυβέρνησή μας δείχνει την απαιτούμενη προσοχή και βαρύτητα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, καθώς είμαστε στις 10 πρώτες χώρες που υπέγραψαν και επικύρωσαν την παγκόσμια συμφωνία των Παρισίων, της 12ης Δεκεμβρίου 2015, η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την κλιματική αλλαγή. Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκπροσωπείται σήμερα στο συνέδριο, τόσο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Φάμελο όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Τσιρώνη, αλλά και από γενικούς γραμματείς και ειδικούς συνεργάτες.

Συγχαίρω την ΚΕΔΕ, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ΠΕΔ Κρήτης για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του σημαντικού αυτού συνεδρίου στο Ηράκλειο.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.