Στην επίσημη έναρξη λειτουργίας δύο υπερσύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ

Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη με αφορμή την τεχνολογική αναβάθμιση του ΠΑΓΝΗ

Στη Στην επίσημη έναρξη λειτουργίας δύο υπερσύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ, παρευρέθη ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και της Διεύθυνσης της 7ης ΥΠΕ.

Τα δύο νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα, ένα υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας με αξονικό τομογράφο, η αγορά του οποίου έγινε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) αλλά και ένα γραμμικό επιταχυντή, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στοχεύουν στην καλύτερη διάγνωση, ώστε να επιτυγχάνονται αποτελεσματικότερες θεραπείες για τους ασθενείς.

Στη συνέχεια,  ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Φαιστού με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη, δημοτικούς συμβούλους και φορείς της περιοχής. Ο κ. Αρμουτάκης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι ο δήμος διαθέτει οικόπεδο κατάλληλο για την ανέγερση Κέντρου Υγείας.

Με την σειρά του  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Γιάννης Χαρωνίτης, επιβεβαίωσε, αυτά τα οποία είχε ανακοινώσει σε συνάντησή που είχε προηγηθεί στην Αθήνα με τον κ. Βαρδάκη 30/11/2018, ότι δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί επικαιροποιημένη μελέτη από άλλο έργο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και επιπλέον να είναι δυνατή η εφαρμογή της στο συγκεκριμένο οικόπεδο του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, η εξασφάλιση 2 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης δεν είναι αρκετά για την υλοποίηση του έργου, όμως δεσμεύτηκε για την επιπλέον εξεύρεση πόρων μέσω του Υπουργείου Υγείας.

Στο Κ.Υ. Μοιρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, ζητώντας από τον Υπουργό την επιπλέον στελέχωση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον κ. Βαρδάκη, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού, για το οποίο, μετά από μεγάλη προσπάθεια, έχει εγκριθεί η μελέτη σκοπιμότητας. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες εγκρίνεται εξ ολοκλήρου η μελέτη και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια αναμένεται να αποκτήσει ο Ζαρός ένα σύγχρονο ιατρείο. Από την μεριά του, το προσωπικό του Π.Ι. ζήτησε ένα υπέρηχο, για την προμήθεια του οποίου δεσμεύτηκε, ο κ. Πολάκης, ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί άμεσα.

Ο κ. Βαρδάκης σημείωσε ότι για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και στην συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ αφουγκράζονται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας και προσπαθούν και δίνουν λύσεις σε πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες αρκετά χρόνια.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.