Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, είναι χαραγμένα στη μνήμη μας και μας υπενθυμίζουν ότι τα εργασιακά δικαιώματα οφείλουμε να τα προασπίζουμε και να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την επαναφορά αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία 3 χρόνια για επαναφορά στην εποχή της κανονικότητας, αποδίδει και έχει αντίκτυπο όχι μόνο στη σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας, αλλά και στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι εργαζόμενοι που επλήγησαν τα τελευταία χρόνια, έχοντας απολέσει πολλά από τα εργασιακά τους δικαιώματα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η πολιτική βούληση όπως αυτή εκφράστηκε από την κυβέρνησή μας τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει γίνει νόμος του κράτους τον Μάιο του 2017 και θα εφαρμοστεί από τον Αύγουστο του 2018. Επαναφέρονται βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και η αρχή της επεκτασιμότητας.

Στην ίδια κατεύθυνση, κινούμαστε για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την αυθαιρεσία στην εργατική νομοθεσία, εντατικοποιώντας τους ελέγχους και ενισχύοντας τα κλιμάκια ενόψει και της τουριστικής περιόδου.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.