Γιώργος Ψυχογιός: «Ευθύνη του Υπουργείου η τήρηση του πενταμήνου απασχόλησης που προβλέπεται για τους συμβασιούχους αρχαιολογικών χώρων»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συμπλήρωση της πεντάμηνης απασχόλησης συμβασιούχων της προκήρυξης ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021, προχωρήσαμε 31 βουλευτές #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία που λάβαμε με τον συνάδελφο βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού.Συγκεκριμένα, με την υπ.’ αρ. ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021 προσλήφθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους συμβασιούχοι διάρκειας 5 μηνών, για την κάλυψη αναγκών του χώρου, με την προϋπόθεση ότι η σύμβασή τους δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου 2022.

Δυστυχώς, η πρόσληψη των εν λόγω συμβασιούχων δεν πραγματοποιήθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα τη χρονική στιγμή που θα λήγουν οι συμβάσεις, δεν θα έχουν συμπληρώσει το πραγματικό πεντάμηνο, που ορίζει η προκήρυξη.

Οι συμβασιούχοι ωστόσο έχουν κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό τους βάσει της πεντάμηνης απασχόλησης που προέβλεπε η σύμβαση και δεν ευθύνονται προφανώς για τις κωλυσιεργίες στην πρόσληψής τους, με αποτέλεσμα την 30η Απριλίου να μην έχει συμπληρωθεί το πεντάμηνο.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους, δυστυχώς εμφανίζονται ακόμα μια φορά απροστάτευτοι μπροστά στις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, σε μια περίοδο που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η στήριξη των εισοδημάτων.

Δεν ζητούν κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή να εργαστούν για 5 μήνες όπως όριζε η προκήρυξη στην οποία συμμετείχαν. Καλούμε την αρμόδια υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να παρατείνει τη σύμβαση των συμβασιούχων ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021, πεντάμηνης διάρκειας, πέραν της 30ής Απριλίου και έως τη συμπλήρωση πραγματικής πεντάμηνης απασχόλησης, όπως όριζε η προκήρυξη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.