Γιορτή της μπανάνας στην Άρβη

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο μοναχός Λουκάς, της Μονής Αγίου Αντωνίου Άρβης, επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους, έφερε μαζί κρυμμένο στο σκούφο του, ένα φυτό μπανάνας.

Λίγα χρόνια αργότερα, ξεκίνησε η καλλιέργεια της μπανάνας, κάνοντας γνωστή την Άρβη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο πραγματοποιείται η γιορτή μπανάνας στην Άρβη, όπου βρέθηκα προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό:

Αξίζουν πολλά

συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η υπέροχη βραδιά, μια γιορτή που μας δημιουργεί την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι για να αποκτήσει η μπανάνα τη θέση που της αξίζει στην αγορά.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσα τους παρευρισκόμενους και τους κατοίκους της Άρβης, ότι, είναι πλέον θέμα χρόνου η χρηματοδότηση του καθ΄ όλα νόμιμου έργου ‘’Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου’’, που θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για την ωρίμανση του έργου, την χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων αλλά και την προτεραιοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.