Για το φλέγον θέμα των εργατών γης από τρίτες χώρες, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Συζητήθηκαν εκτενέστερα τα προβλήματα που ανέκυψαν για τον πρωτογενή τομέα, λόγω έλλειψης εργατικών χεριών, αλλά και όσα επισημαίνουν εδώ και καιρό οι αγροτικοί σύλλογοι Κρήτης, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Παρά τη σοβαρότητα του θέματος δεν έχουν επιλυθεί ακόμα βασικά ζητήματα, όπως αυτό της αναγκαστικής αποχώρησης των εργατών γης από τρίτες χώρες, από την χώρα με τη λήξη της 9μηνης εργασίας τους για τρεις μήνες ανά έτος, αλλά και της ορθής εκτίμησης του αριθμού των απαιτούμενων θέσεων εργασίας ανά Περιφέρεια. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στα εκκρεμή αιτήματα για την αύξηση των εγκεκριμένων θέσεων εργασίας, που έχουν σταλεί από τις Περιφέρειες εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία μετάκλησης εργατών γης.

Μεταξύ άλλων, δόθηκε η δυνατότητα να τεθούν επί τάπητος η διαχείριση υδατικών πόρων (άδειες χρήσης νερού γεωτρήσεις πηγάδια), ο έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων, αλλά και η τραγική υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης, με αποτέλεσμα την πλημμελή άσκηση καθηκόντων και τις μεγάλες χρονοκαθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση υποθέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών, με την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού να κρίνεται αναγκαία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.