Για το προσφυγικό μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο Κρήτη (101.5)

Για τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού θέματος στην περιφέρεια Κρήτης μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, στην εκπομπή του κ. Αργυράκη και στο Ράδιο Κρήτη.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε την επιτυχία της εφαρμογής του πιλοτικού κατά την έναρξή του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Ειδικά για το Ηράκλειο το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στην Κρήτη μετά από συσκέψεις στο Δημαρχείο της πόλης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές, μετά από πρόσκληση της ΠΕΔ και το 2015 και το 2016.

Το πρόγραμμα έτυχε της αποδοχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και ουδέποτε δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Ο κ. Βαρδάκης είπε ότι το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε μια δύσκολη κατάσταση:

«Ο Ελληνικός λαός έδειξε ωριμότητα ως προς το θέμα, αν και ήταν δυσανάλογο το βάρος που σηκώσαμε ως κοινωνία. Παρά τα λάθη όμως και τις παραλείψεις μας δημιουργήσαμε προοπτικές, τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε να ακολουθήσει. Δυστυχώς, έως και αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σαφής σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης.»

Ακούστε το απόσπασμα της παρέμβασης του κ. Βαρδάκη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.