Για το παράβολο των 3 ευρώ κινδυνεύουν ξανά να χάσουν τον διορισμό τους

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με το πρόβλημα των εκπαιδευτικών που κινδυνεύουν για δεύτερη φορά να χάσουν τον διορισμό τους λόγω προβλήματος κατά την πληρωμή του παραβόλου των 3 ευρώ, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Εσωτερικών, με τη συνυπογραφή 37 βουλευτών #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ενέργεια για την άρση του προβλήματος, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών να στερούνται εδώ και δύο χρόνια την εργασία τους, εξαιτίας μιας έλλειψης του ηλεκτρονικού συστήματος κατάθεσης των αιτήσεων, που δεν προειδοποιούσε, ούτε ενημέρωνε εγκαίρως τον υποψήφιο για την έλλειψη πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου, αξίας 3€. Χαρακτήριζε μάλιστα «επιτυχή» την αίτηση, ενώ ουσιαστικά υπήρχε η εκκρεμότητα της πληρωμής.

Συνέπεια αυτού του γεγονότος η πλάνη χιλιάδων εκπαιδευτικών ως προς την ορθότητα της πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου και της έγκυρης κατάθεσης της αίτησής τους για τους αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Απόδειξη του ελλείμματος του συστήματος είναι ότι τώρα η διαδικασία αίτησης έχει αλλάξει και εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Η τυπικότητα και αυστηρότητα εξαντλήθηκε και στη νόμιμη ένσταση η οποία έλαβε χώρα εντός της νόμιμης προθεσμίας και συνοδεύτηκε με την πληρωμή νέου παραβόλου, με το σχεδόν αναμενόμενο αποτέλεσμα της απόρριψης της αίτησης.

Τελικό αποτέλεσμα: χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μετά από πολλά χρόνια προϋπηρεσίας σε σχολεία τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα νησιά της πατρίδας μας, να χάνουν όχι μόνο τον διορισμό τους, αλλά και τη θέση εργασίας τους ως αναπληρωτές.

Χρόνια εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι ως αναπληρωτές για πολλά συνεχή έτη, που με την εργασία τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στις δημόσιες ανάγκες της χώρας, τιμωρούνται εργασιακά και κοινωνικά για ένα ποσό 3€.

Έχουν παρέλθει παραπάνω από δύο χρόνια από την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση αναφορικά με την κατάφορη αυτή αδικία για τους εκπαιδευτικούς και όπως αναμένεται θα πρέπει να καταρτιστούν νέοι πίνακες κατάταξης, στους οποίους θα αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Οι εκπαιδευτικοί δικαίως ανησυχούν ότι αυτοί οι πίνακες δεν θα καταρτιστούν και θα χάσουν τον διορισμό τους πάλι. Αναμένουμε τα αρμόδια υπουργεία να πράξουν τα δέοντα.

Για όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς την εξέταση του αιτήματος και την ενημέρωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.