Για το αποτύπωμα του 3ου Συνεδρίου και τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα στο Ράδιο Κρήτη

Για το αποτύπωμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα, συζητήσαμε στο Ράδιο Κρήτη (101,5), με τον Λευτέρη Βαρδάκη.

Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου βγήκαν αρκετά συμπεράσματα, που μας δίνουν την ελπίδα, την αισιοδοξία, αλλά και πάνω απ’ όλα τη δύναμη να βγούμε μπροστά για να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε μεγάλες και μικρότερες εξουσίες που έχουν για άλλη μια φορά εγκλωβίσει την ελληνική κοινωνία σε λογικές χρεοκοπίας και μιας νέας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπήρξαν ουσιαστικές παρεμβάσεις, αναστοχασμοί, προβληματισμοί, διαφορετικές απόψεις, προτάσεις. Υπήρξε και ένταση, όμως ακόμα κι αυτή ήταν στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου. Σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πλουραλισμός, αλλά και οι διαφορετικές απόψεις έχουν πάντα θέση.

✊ Είμαστε ενωμένοι, όλοι μια γροθιά, μπροστά στη μάχη που έχουμε να δώσουμε. Ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός, είναι ο αγώνας όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να σταθούμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, να σταθούμε απέναντι σε όλα αυτά που σήμερα καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία.

💣 Επειδή πολύ σχολιάστηκε η φράση “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”, βαρβαρότητα είναι όταν εδώ και 1,5 χρόνο κάθε μήνα μένουν απλήρωτοι φόροι 1 δις λόγω της ανέχειας του κόσμου, όταν μέσα σε 3 χρόνια 4 εκατ πολίτες καταχρεώθηκαν και 2 εκατ από αυτούς κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς.

📌 Είναι βαρβαρότητα να οδηγούμαστε σε απώλεια πρώτων κατοικιών με το Πτωχευτικό Δίκαιο που έφερε ο κ. Μητσοτάκης, να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα από γεωτρήσεις ΤΟΕΒ, γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ακόμα και νοικοκυριά, να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της πλειοψηφίας των ΜΜΕ.

📌 Είναι βαρβαρότητα η πρωτιά της χώρας στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, που εκτόξευσαν τις τιμές 3 και 4 φορές πάνω από άλλα κράτη που οι πολίτες τους έχουν τριπλάσια αγοραστική δύναμη από αυτή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, η ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας, οι θάνατοι λόγω covid εκτός ΜΕΘ, να κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και η κυβέρνηση με το πρόσχημα της πανδημίας να δίνει 7 δις απευθείας αναθέσεις εδώ κι εκεί.

📌 Σοσιαλισμός είναι η ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι να μπορεί να ζήσει ο έλληνας εργαζόμενος, να μπορεί να ζήσει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος.

📌 Δεν είναι ούτε παροχολογία, ούτε πολυτέλεια ο αξιοπρεπής μισθός και η εργασιακή κανονικότητα. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως εφικτές και κοστολογημένες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.