«Για μια ακόμη φορά ο κλάδος των μουσικών πλήττεται βάναυσα με ευθύνη της κυβέρνησης»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την απαγόρευση της μουσικής, προχωρήσαμε με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου – Παράρτημα Κρήτης.

Στο σχετικό ψήφισμα, οι μουσικοί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς για μια ακόμη φορά ο κλάδος τους θυσιάζεται στο όνομα του περιορισμού της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέριμνα για την αντίστοιχη στήριξη.

Γι’ αυτό και αιτούνται:

➢ Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς – συναυλιακούς χώρους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση, σε όλους, των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Να μην βαρύνει το κόστος της επιδημιολογικής επιτήρησης τους εργαζομένους. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων

➢ Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας τους.

➢ Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων μουσικών εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.

➢ Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και του 2021, καθώς και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, που δικαιούνται από τα ένσημα των επιδοτήσεων.

➢ Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ, για να μπορούν να πάρουν επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα, σε σχέση με το εποχικό βοήθημα.

➢ Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι μουσικοί που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες, με εισοδηματικά κριτήρια.

➢ Να αποζημιωθούν όλοι οι μουσικοί σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.

➢ Να αποζημιωθούν οι μουσικοί που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από Covid – 19.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα των μουσικών και να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.