Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Τουρισμού εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων

Το Υπουργείο Τουρισμού εμφανίζεται για άλλη μια φορά κατώτερο των περιστάσεων, αφού σύμφωνα με απάντησή του, σε κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για επισκευή του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν πάντα, ενώ ήδη έχει κινήσει διαδικασίες εύρεσης άλλου χώρου στέγασης μέσω της ΚΤΥΠ.

Επίσης, δεν προσδιορίζει αν θα επιδιώξει να παραμείνει στην ίδια περιοχή, αγνοώντας παντελώς τη ζημία που θα προκληθεί για την τοπική κοινωνία μετά την οριστική απομάκρυνση του Ι.Ε.Κ. από την περιοχή του Κοκκίνη Χάνι.

Συνεπώς φαίνεται να είναι οριστική η απόφαση του Υπουργείου να μην επιστρέψει το Ι.Ε.Κ. που εδρεύει στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Ήλιος» στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.Το Ι.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί τις ειδικότητες «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής», αλλά και Τμήματα Μετεκπαίδευσης για ήδη εργαζόμενους στον Τουρισμό ή πρόσκαιρα ανέργους.

Στεγαζόταν για χρόνια στο κτήριο «Ήλιος» και η λειτουργία του ήταν υποδειγματική όλο το διάστημα που ήταν σε λειτουργία και το ξενοδοχείο. Επιπρόσθετα, αυτό είχε πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Να σημειώσουμε ότι μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, το κτίριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι προβλέπονται οι διαδικασίες επισκευής του.Επιδίωξή μας είναι να παραμείνει η Σχολή υπό δημόσιο έλεγχο και να συνεχιστεί η λειτουργία της στην ίδια περιοχή και θα εντείνουμε τις προσπάθειές προς αυτή τη κατεύθυνση.

Εφόσον το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι επισκευάσιμο, θα πρέπει να μας απαντήσει το Υπουργείο, γιατί δεν σχεδιάζεται η επισκευή του.

Από την απάντηση του Υπουργείου προκύπτει ότι η πολιτική ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων για άλλη μια φορά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.