Βαρδάκης – Νοτοπούλου – Ξενογιαννακοπούλου: «Κλείνει τα μάτια η κυβέρνηση μπροστά στον συνεχή αγώνα των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για καλύτερες συνθήκες εργασίας»

Σε κοινή κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τα αιτήματα που προέκυψαν από τα Πανελλαδικά Συλλαλητήρια των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, προχωρήσαμε με την Tομεάρχη #Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και την #Τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή επιπλέον 37 βουλευτών του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα καταθέσαμε στη Βουλή την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.) η οποία ζητά

:📌 Παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση

Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

📌 Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

📌 Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία

📌 Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους

📌 Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

📌 Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

📌 Μέτωπο κατά της ακρίβειαςΗ κυβέρνηση κατ’ εξακολούθηση κλείνει τα αυτιά στα αιτήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Κωφεύει σε κάθε κοινοβουλευτική παρέμβαση, απορρίπτει τροπολογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους για να διαπιστώσει τόσο τις συνθήκες, όσο και αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές που ονειρεύεται η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, φάνηκε από την πρότασή της να απασχοληθούν Ουκρανοί πρόσφυγες στον τουρισμό, καλύπτοντας τις κενές θέσεις, στις οποίες οι συνθήκες ομοιάζουν με εκείνες της γαλέρας.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να ενημερωθούν σχετικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.