Βάζουν σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο 41 ετών – Συζήτησαν για το Φράγμα Αμιρών

Ένα έργο, το οποίο εδώ και 41 χρόνια αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Βιάννου – και όχι μόνο- είναι πιθανό να δούμε να υλοποιείται στο άμεσο μέλλον.
Ο λόγος για το Φράγμα Αμιρών, το οποίο τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, συνοδευόμενος από το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Βιάννου είχαν συνάντηση αρχικά με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νίκο Βάγια, και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για κάποια αναπτυξιακά έργα στο Δήμο, και αμέσως μετά με τον Υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά του θέμα του φράγματος Αμιρών-Αγίου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των συναντήσεων επίσης τέθηκαν επί τάπητος διάφορα υδροαρδευτικά έργα και την πληρωμή τους. Θέματα τα οποία όπως ανέφερε τόσο ο κ. Βαρδάκης μιλώντας στο CretePlus.gr όσο και ο κ. Μπαριτάκης είναι αιτήματα χρόνων της τοπικής κοινωνίας του Δήμου.

«Μέσα σε όλα τα ζητήματα που συζητήσαμε με τον κ. Μπόλαρη, τέθηκε το Φράγμα Αμιρών, για το οποίο έχει τεθεί ως στόχος η ένταξη του. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα γίνει μια καθοριστική συνάντηση παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης αρχές του 2016 προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τη διαδικασία της ένταξης του.

Είναι ένα έργο δεκαετιών για το οποίο συζητάμε τη χρηματοδότηση του. Επικαιροποιείται τώρα η μελέτη από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει μια ωριμότητα σε ένα καλό βαθμό. Ελπίζουμε πως με την επικαιροποίηση θα οδηγηθούμε και στην ένταξη του. Η Βιάννος το δικαιούται και αποτελεί λαϊκή απαίτηση της κοινωνίας. Ο Υπουργός επαναλαμβάνω φάνηκε θετικός για την ένταξη του έργου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Πηγή: Creteplus