Βάζουν εργαζόμενους να υπογράψουν -ψευδώς- πως πήραν δώρο Χριστουγέννων – Καταγγελία του Σωκράτη Βαρδάκη

Με χειροπέδες είναι πολύ πιθανό  να βρεθούν οι εργοδότες στο Ηράκλειο που δεν δίνουν το δώρο Χριστουγέννων, την ώρα που κάποιοι επιτήδειοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το φόβο των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Σωκράτη Βαρδάκη, πως υπάρχει καταγγελία, με βάση την οποία εταιρείες εκβίασαν τους εργαζόμενους τους για να υπογράψουν πως έχουν πάρει το δώρο, ενώ εκείνοι δεν τους το έχουν καταβάλλει ποτέ.

“Μαζί με την Επιθεωρηση είχαμε 30 καταγγελίες. Είχαμε και μια ανώνυμη καταγγελία ότι σε κάποιες εταιρείες βάλανε εργαζομενους να υπογράψουν ότι πήραν το δώρο χωρίς να το έχουν λαβει. Για αυτό το λόγο κάναμε παρέμβαση στον Εισαγγελέα που επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει την αυτόφωρη διαδικασία μετά τις 31/12 για τους εργοδότες”, επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης στο CretePlus.gr.

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, δίνεται στον εργοδότη η δυνατότητα να δώσει το δώρο των Χριστουγεννων ως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Από την Πρωτοχρονιά όμως και μετά μπορεί να υπαρξουν κυρώσεις για όσους δεν εφαρμόσουν το νόμο.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης έχουν φτάσει τις 30 οι καταγγελίες από υπαλλήλους επιχειρήσεων που δεν τους κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων.

Ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΗ στέλνοντας μήνυμα σε όσους εργοδότες παραβαίνουν τη νομοθεσία, ήδη έχουν υπαρξει συλλήψεις, όπως εγινε για παράδειγμα στη Ρόδο.
Εκεί συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου ένας 27χρόνος, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 37χρονος γιατί σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες δεν κατέβαλαν κατά περίπτωση σε εργαζόμενους δώρο εορτών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.