Αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου, επίκειται η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Σωκράτη Βαρδάκη, σχετικά με το ξεπούλημα τμημάτων δημόσιας περιουσίας εξαιρετικής σημασίας.

Η δημοσίευση της από 2/4/21 πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παραχώρηση τουλάχιστον του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε., που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας της χερσαίας ζώνης λιμένα Λινοπεραμάτων και των λιμενικών καταφυγίων στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τον Λέντα, αφού όλα περιλαμβάνονται στο Αντικείμενο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, άνετα μπορεί να ερμηνευθεί ως μια επισφράγιση της απόφασης της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, που είναι εξαιρετικής σημασίας τμήματα δημόσιας περιουσίας.

Καλούμε τον Υπουργό, να αποσαφηνίσει αν είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη σύμβαση παραχώρησης τη χερσαία ζώνη του λιμένα Λινοπεραμάτων, τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και στο Λέντα.

Τέλος, ζητάμε να πληροφορηθούμε, αν προτίθεται η Κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει το νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, αντί να επιλέξει την αναχρονιστική και ακραία τακτική του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.