Αφήνουν εκτός επιχορήγησης σεισμόπληκτων επιχειρήσεων, περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την εξαίρεση πληγεισών περιοχών από την ΚΥΑ επιχορήγησης σεισμόπληκτων επιχειρήσεων, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τη συνυπογραφή ακόμα 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης στις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις, ένα από τα βασικά κριτήρια που υποχρεούνται να πληρούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να υποβάλουν δήλωση, είναι να έχουν την έδρα τους ή υποκατάστημα σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, καθώς από τον φονικό σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 έχουν πληγεί επιχειρήσεις και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αλλά και άλλων γειτονικών Δήμων του νομού Ηρακλείου, κυρίως των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων και Χερσονήσου.

Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε τέτοιες παραλείψεις από την κυβέρνηση, που εξακολουθεί να παίζει με την ψυχολογία των σεισμοπλήκτων. Η στήριξη των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών που αντιμετωπίζουν οικονομικό στραγγαλισμό, θα πρέπει να είναι καθολική και με όρους ισότητας και δικαιοσύνης.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν αν προτίθενται να τροποποιήσουν την ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ενίσχυση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021, που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και στους γειτονικούς Δήμους που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.