Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ΕΦΚΑ είναι άνευ προηγουμένου

Όπως εξηγήσαμε στον 9.84 και στην δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη, αν και πάντα υπήρχαν προβλήματα στον ΕΦΚΑ, η σημερινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη.

Κανένα φιλότιμο εργαζομένου δεν μπορεί να δώσει πλέον λύση στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο στις εκκρεμείς συντάξεις, αλλά και άλλες παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Εδώ και καιρό, έχουμε προτείνει την πρόσληψη 500 εργαζομένων στον οργανισμό, όμως η κυβέρνηση είχε άλλες προτεραιότητες, όπως τις προσλήψεις για πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η ανικανότητά της να επιλύσει τα προβλήματα, φαίνονται από πολλά που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, όπως:

Τον Μάρτιο του 2021 ο αρμόδιος Υπουργός έλεγε ότι με ένα κλικ θα εκδίδονται οι συντάξεις.

Πιστοποιήθηκαν 1200 λογιστές και δικηγόροι για την έκδοση συντάξεων και από αυτούς προσλήφθηκαν 179 στην πρώτη φάση και 154 στη δεύτερη.

Να σημειώσουμε ότι μπορούν να διεκπεραιώνουν μόνο απλές συντάξεις και όχι διαδοχικές, αναπηρικές κλπ

Η κυβέρνηση δαπάνησε 12 εκ. ευρώ για τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που τελικά δεν επιτέλεσε το σκοπό της.

Και φυσικά υπάρχουν και πολλά ακόμα προβλήματα στον ΕΦΚΑ, όπως η δυσλειτουργία των επιτροπών ΚΕΠΑ, που από τρεις σήμερα υπάρχουν δύο και μάλιστα μετά από δύο έτη αναστολής της λειτουργίας τους.

Άραγε πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι των οποίων το επίδομα ή η σύνταξη εξαρτώνται από τις αποφάσεις αυτών των επιτροπών;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.