Από την Κρήτη στον Πειραιά για τις αναρρωτικές άδειες! – Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε χιλιάδες οικογένειες του Ηρακλείου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ως συνέπεια του αιφνίδιου λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ζητά επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, και κάνει λόγο για “πλήρη εξαθλίωση των ασφαλισμένων”, προσθέτοντας  πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα χτυπήματα.

Από το Ηράκλειο στον… Πειραιά για τις αναρρωτικές!

Πέραν όμως από το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ που περιγράφεται ως εφιαλτικό από τους φορείς της Υγείας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα στείλει εξώδικο για το σοβαρό θέμα των αναρρωτικών αδειών στο Ηράκλειο που δυστυχώς παραμένουν απλήρωτες. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, οι άδειες των οποίων οι δικαιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ξεπερνούν τις 1.000 σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου και αυτό οφείλεται όπως λέει αποκλειστικά και μόνο στο τέρας της γραφειοκρατίας, που δεν λέει να … ηρεμήσει. Όπως είπε στο ekriti, θα ζητήσουν την λειτουργία γραφείου Υγειονομικής Επιτροπής σε όλες τις πόλεις του νησιού προκειμένου, όπως υποστηρίζει, οι άδειες της Κρήτης να βγαίνουν στην Κρήτη και όχι στα γραφεία του Πειραιά που καταλήγουν σήμερα μετά από μία μαραθώνια διαδρομή που κρατάει για μήνες.

Επίδομα τοκετού

Το να έρχεται στον κόσμο μία νέα ζωή είναι αυτό που λέμε το ‘’θαύμα της φύσης’’ και το να δίνεις σε μία γυναίκα επίδομα τοκετού είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένα κράτος που σέβεται τις γυναίκες και τη νέα ζωή που μόλις αντίκρυσε τη κοινωνία.

Αυτό φαίνεται όμως πως δεν αποτελεί και τόσο σοβαρό επιχείρημα για εκείνους που όχι μόνο αποφάσισαν να κόψουν το επίδομα τοκετού αλλά είπαν  να το ζητήσουν και … πίσω από τις μητέρες που το είχαν λάβει! Να δώσουν δηλαδή πίσω τα χρήματα που δικαιωματικά τους ανήκαν.

Για τον λόγο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την αναστολή της απόφασης του ΙΚΑ που οδηγεί όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Βαρδάκης τον κόσμο στην εξαθλίωση. Από τη μια του παίρνουν πίσω τα λεφτά του επιδόματος και από την άλλη του ζητούν να τεκνοποιήσει γιατί χάνεται η Ελλάδα, είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βαρδάκης.

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Δεν είναι λίγες εκείνες οι μητέρες που δεν σκοπεύουν να το δώσουν πίσω καθώς όπως λένε η οικονομική κρίση τους έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα. Είναι κι αυτό κάτι, λένε πολλές για το επίδομα τοκετού. Γιατί τώρα να το δίνουμε πίσω; Δεν γίνεται αυτό που ζητάνε, υποστηρίζουν πολλές.

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/apo-tin-kriti-ston-peiraia-gia-tis-anarrotikes-adeies-o-golgothas-ton-asfalismenon-toy-eopyy