Απόρριψη τροπολογιών για το επίδομα ανεργίας στον τουρισμό- επισιτισμό.

Για το σοβαρότατο θέμα της απόρριψης τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό – επισιτισμό, που έχει φέρει αναστάτωση στον χώρο καθώς θα μείνουν χωρίς εισόδημα, συζητήσαμε στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον Politica 89.8.

Οι τροπολογίες, που τελικά απορρίφθηκαν, είχαν ως στόχο να δώσουν λύση στα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό.

Χωρίς καμία αιτιολόγηση αφήνουν στο έλεος περισσότερους από 200 χιλιάδες εργαζόμενους που σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έβαλαν γι’ ακόμη μια φορά πλάτη για την στήριξη του τουρισμού και της ελληνικής φιλοξενίας.

Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και εν τέλει εγκληματικής αδιαφορίας είναι όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων να μην προλάβουν να τα πάρουν άμεσα και να κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές χωρίς εισόδημα!

Επιπλέον, οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση, αλλά και όσοι θα έβγαιναν πρώτη φορά φέτος στο ταμείο ανεργίας δεν θα λάβουν οικονομική στήριξη, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων στα 50, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που επέβαλε το Lockdown.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτή τη συνειδητή της επιλογή αδιαφορεί για το πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.