Απούσα η Κυβέρνηση από τη στήριξη δομών πρόνοιας όπως το Γηροκομείο Βιάννου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τη χρηματοδότηση για ολοκλήρωση του κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Σήμερα, υπάρχουν 11 κενά διαμερίσματα στο κτίριο που προορίζεται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου, τα οποία χρήζουν τεχνικής στήριξης και εγκατάστασης εξοπλισμού, προκειμένου να μπορούν να είναι λειτουργικά και να χρησιμοποιηθούν από πολίτες.

Ανάμεσα στις εργασίες που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν, βάσει τεχνικής έκθεσης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βιάννου, είναι εργασίες αποκατάστασης, μονώσεις, χρωματισμοί κ.ά., καθώς και προμήθεια ειδών υγιεινής, εσωτερικών κουφωμάτων και λοιπών επίπλων.

Το ένα τμήμα του κτιρίου, ήδη στεγάζει και λειτουργεί το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου, με στόχο την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, που διαμένουν στην περιοχή, μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φροντίδα του ηλικιωμένου ατόμου.

Το Κέντρο στελεχώνουν, Νοσηλευτής, Κοινωνικός Φροντιστής, Οικογενειακός Βοηθός, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική φροντίδα πολιτών που έχουν πληγεί από τον σεισμό, ενώ ο Δήμος Βιάννου προτίθεται να διαθέσει δωμάτια της Δομής, για φροντίδα και στέγαση σεισμοπλήκτων, 0εφόσον ολοκληρωθούν και είναι λειτουργικά.

Ωστόσο, παρά τη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση του περασμένου Οκτωβρίου για το θέμα αυτό, οι βουλευτές δεν έχουν λάβει 4 μήνες μετά καμία απάντηση από τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προς τον δήμαρχο Βιάννου, δεν εξασφαλίστηκε κάποιο κονδύλι, ούτε δρομολογήθηκε κάποια λύση.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Βιάννου, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται και να προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να καταστεί το κτίριο που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου πλήρως λειτουργικό και ταυτόχρονα να καλύψει ανάγκες σεισμοπαθών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.