Αποκαρδιωτική η εικόνα του Γυμνασίου Βιάννου – απαραίτητες οι άμεσες ενέργειες για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διάσωση του κτιρίου του Γυμνασίου Βιάννου, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Το Γυμνάσιο Βιάννου, έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας, αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία στην Κρήτη.

Έχει φιλοξενήσει χιλιάδες παιδιά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τη δεδομένη στιγμή λειτουργεί με 120 μαθητές και μαθήτριες.

Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα του κτιρίου, μόνο θλίψη προκαλεί, καθώς σημειώνονται μεγάλες φθορές, όπως ρίψη σοβάδων, χαλασμένα παράθυρα και έντονη υγρασία, αυξάνοντας την επικινδυνότητα για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Βιάννου και να αποσαφηνίσουν σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν για τον σκοπό αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.