Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με κατοίκους, τον Δήμαρχο Γόρτυνας και εκπροσώπους του ΟΑΚ στο εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο - Μεσαρά

Αποδεκτή η πρόταση για τον δρόμο της Μεσαράς

Συνάντηση με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το έργο Ηράκλειο – Μεσαρά, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, των κατοίκων του Πανασού, Γέργερης, Αγίας Βαρβάρας, τον Δήμαρχο Γόρτυνας Ν. Σχοιναράκη και την Περιφερειακή σύμβουλο Έφη Κουτεντάκη η οποία οργάνωσε και την συνάντηση.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΑΚ, ο Διευθυντής συγκοινωνιακών έργων, κ. Αγαπάκης, το μέλος κ. Μανόλης Βαρδουλάκης, ο υπέυθυνος τμήματος Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Γιώργος Γαλενιανός, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών του έργου.

Ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κλείσιμο του δρόμου ώστε να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα εντός χρονοδιαγράμματος και για τα όποια προβλήματα που υπάρχουν, με διάλογο και κατανόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι εκπρόσωποι του αναδόχου, η δημοτική αρχή και ο κ. Αγαπάκης πρότειναν διάφορες λύσεις και μετά από εποικοδομητική συζήτηση κατέληξαν στην επικρατέστερη πρόταση:

  1. Μόνιμη παράκαμψη του επαρχιακού δρόμου προς τον Πανασό
  2. Κατασκευή και χρήση προσωρινού παρακαμπτηρίου δρόμου Αγ. Βαρβάρας – Πανασού
  3. Βελτίωση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου από Απομαρμά προς Αμπελούζο

 

Η υλοποίηση των παραπάνω θα γίνει με χρονοδιάγραμμα 15-20 ημερών.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρδάκης «καλό θα είναι, αντί για δακρύβρεχτες ανακοινώσεις όλων εκείνων που κατάφεραν το ακατόρθωτο, δηλαδή να απεντάξουν το έργο (οδικός άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά) από το ΕΣΠΑ, αυτοί που κορόιδευαν τους κατοίκους της Μεσαράς 30 χρόνια να συμβάλουν αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες τους, να διορθώσουμε τα δικά τους λάθη και να παραδώσουμε στους πολίτες της Μεσαράς και όλου του Νομού Ηρακλείου, το μεγαλύτερο έργο που εξελίσσεται ομαλά στο νησί μας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.