Με απόλυτους αριθμούς αποδεικνύεται ότι το κόστος των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη έχουν ίδιο κόστος, όμως απευθύνονται σε άλλους αποδέκτες. Και αυτό αποτυπώνεται στην αντίδραση των παραγωγικών φορέων στις εξαγγελίες Μητσοτάκη.
Όπως εξηγήσαμε στους ακροατές του “ΘΕΜΑ Κρήτης” (103.1), μέσα από την εκπομπή των Μαρία Γιαμπουλάκη και Μαρίας Σπυριδάκη, τα όσα εξαγγέλθηκαν για τα εργασιακά για παράδειγμα είναι πολιτικές που είχαν εφαρμοστεί το 2018, ενώ αναφορικά με την κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ήδη γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στην ακρίβεια, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, ούτε για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που ταλανίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.