Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μετά από 4 μήνες εργασίας

Κυβέρνηση και Υπουργείο Πολιτισμού αντιμετωπίζουν επιφανειακά το ζήτημα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων, οι οποίοι παραμένουν εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Όπως επισημάναμε ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ (105,5) και στη Ναταλί Χατζηαντωνίου, παρά τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, δεν διαφαίνεται να δίνεται κάποια λύση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Απεναντίας υπάρχουν καταγγελίες για εκφοβισμούς και εκβιασμούς από την πολιτική ηγεσία για διενέργεια ΕΔΕ, στην περίπτωση που θα έκλειναν αρχαιολογικοί χώροι, λόγω στάσης εργασίας και διαμαρτυρίας, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμβασιούχων.

Σημειωτέον, σε όλες τις προκηρύξεις συμβασιούχων γίνονται άμεσα και οι αντίστοιχες πιστώσεις, οπότε το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει μία απάντηση για ποιο λόγο καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες.Η κυβέρνηση θεωρεί «αόρατους» τους εποχικούς εργαζόμενους δυστυχώς.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.