Απαραίτητη η χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και κλειστού χώρου στους εργαζόμενους του Ζωοτροφείου του ΙΤΕ

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και κλειστού χώρου στους εργαζόμενους του Ζωοτροφείου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή ακόμα 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως είναι γνωστό, το ΙΤΕ ιδρύθηκε το 1983 και είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας, με διεθνή αναγνώριση, υπερσύγχρονες υποδομές και προσωπικό υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης.

Την παρούσα στιγμή το προσωπικό του Ζωοτροφείου του ΙΤΕ αποτελείται από 10 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται πάνω από 20 χρόνια εκεί, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Ωστόσο, παρά τη σημαντική και πολυετή συνεισφορά των εν λόγω εργαζομένων, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας, δεν έχει προβλεφθεί γι’ αυτούς μέχρι σήμερα η χορήγηση των -αντίστοιχων των ανθυγιεινών συνθηκών- επιδομάτων και ενσήμων.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, μετά από αντίστοιχες διεκδικήσεις των εργαζομένων του ζωοτροφείου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, υπήρξε η μέριμνα να προχωρήσει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ξεκινήσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι κάνουν τη δουλειά τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εργαστηρίου. Στο πλαίσιο της ισονομίας, το κράτος οφείλει να μεριμνά καταλλήλως, ώστε να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να προχωρήσουν στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι εργαζόμενοι του ζωοτροφείου του ΙΤΕ να μπορούν να λάβουν τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας και κλειστού χώρου, αλλά και να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.