«Απαραίτητη η υλοποίηση της ακτομηχανικής μελέτης για το παραλιακό μέτωπο Καστρί – Κερατόκαμπος»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρηματοδότηση με σκοπό την υλοποίηση των έργων που προβλέπει η ακτομηχανική μελέτη για την ακτογραμμή Καστρίου – Κερατόκαμπου, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, με τη συνυπογραφή 11 ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι ακτές του Δήμου Βιάννου, στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου, υφίστανται μία συνεχή διάβρωση, η οποία είναι ακόμα πιο έντονη κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω της δράσης των κυματισμών.

Αποτέλεσμα της διάβρωσης είναι, αρχικά, να κινδυνεύει το παραλιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε βάθος χρόνου και οι οικισμοί Καστρί και Κερατόκαμπος του Δήμου Βιάννου, με καταστροφικές συνέπειες στην τοπική οικονομία αλλά και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον, πρόβλημα δημιουργεί και η υφαλμύρωση υδροφορέων, αλλοιώνοντας ή και καταστρέφοντας τα υδάτινα αποθέματα της περιοχής.

Για το πρόβλημα, μετά από ενέργειες του Δήμου Βιάννου, συντάχθηκε και πλέον έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις μία ακτομηχανική μελέτη, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκαλούν τη διάβρωση.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στις περιοχές που βρίσκονται 1.200 μέτρα ανατολικά του λιμανιού στο Καστρί και το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση της διάβρωσης, την επαναφορά της παραλίας και την ανάπλαση της παραλιακής οδού, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 2,5 εκ. ευρώ.

Με την κοινοβουλευτική μας ερώτηση, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν, αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση της ακτομηχανικής μελέτης, που αφορά στο παραλιακό μέτωπο Καστρί – Κερατόκαμπος του Δήμου Βιάννου, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών.

Επίσης ζητάμε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Βιάννου, μέχρι την υλοποίηση του έργου, για την εκτέλεση έργων που θα μειώνουν τον κίνδυνο σωματικών βλαβών για κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και της απώλειας περιουσίας και θα διασφαλίζουν την οδική πρόσβαση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Καστρί – Κερατόκαμπος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.