Απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, τη συνυπογραφή ακόμα 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση υποθέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των πολιτών παρατηρούνται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών της, με την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού να κρίνεται αναγκαία.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα, συν τοις άλλοις, αναδεικνύουν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κρήτης στην επιστολής τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των φακέλων με τις αιτήσεις μετάκλησης των εργατών γης, καθώς ο αριθμός υπαλλήλων που θα πρέπει να ανταποκριθεί σε έναν τόσο μεγάλο όγκο αιτήσεων είναι πολύ μικρός.

Είναι απαράδεκτο να λιμνάζουν υποθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πολιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πώς θα προχωρήσει η διεκπεραίωση των αιτήσεων για τους εργάτες γης, ζήτημα μείζονος σημασίας για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης;

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει με σκοπό την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το απαραίτητο προσωπικό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.