Απαραίτητη η άμεση αποζημίωση των αμπελουργών που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις

Προχωρήσαμε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις αποζημιώσεις των αμπελουργών μετά τις τελευταίες καταστροφές που υπέστησαν λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις της 5ης Σεπτεμβρίου, που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του νομού Ηρακλείου, αλλά και γενικώς της Κρήτης, προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές, δίνοντας τη χαριστική βολή στους τοπικούς αμπελουργούς, που απελπισμένοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Σε πρόσφατες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις επισημάναμε την ανάγκη στήριξης των αμπελουργών, καθώς το νέο αυτό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη πτώση των εξαγωγών, το υψηλό κόστος παραγωγής, τη χαμηλή τιμή του προϊόντος, την έλλειψη εργατικών χεριών, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Δυστυχώς, έσβησε και το τελευταίο ίχνος ελπίδας να μαζέψουν ό,τι είχε απομείνει και η άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους με σκοπό την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, κρίνεται επιτακτική.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούμε τον Υπουργό να απαντήσει αν θα υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, πότε θα αποζημιωθούν οι εν λόγω αμπελουργοί και ποιο θα είναι το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.