Απαραίτητη η άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων με τη συνυπογραφή 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας της περιόδου 2011-2014, λύνοντας, σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των περισσότερων οικογενειών για σωστή σίτιση των παιδιών, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης, προάγοντας την αξία της ισότητας όλων στο δημόσιο σχολείο.

Να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως εξήγγειλε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει 680.000 γεύματα σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από το 2023.

Σήμερα, που μια νέα ανθρωπιστική κρίση σαρώνει τη χώρα και μια επισιτιστική κρίση βρίσκεται προ των πυλών, που το κόστος διαβίωσης έχει εκτιναχθεί και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό τους, η στήριξη των οικογενειών και η ελάφρυνσή τους, όπως κι αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί, κρίνεται αναγκαία.

Δυστυχώς, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι η διανομή θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ δεν έχει καν εκδοθεί η ΚΥΑ που ορίζει τους δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα διανείμουν σχολικά γεύματα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι υπάρχουν γονείς, που δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους και η απουσία σχολικών γευμάτων επιδεινώνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν πού οφείλεται η καθυστέρηση στην έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων και για ποιους λόγους δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική ΚΥΑ που ορίζει τους δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα διανείμουν σχολικά γεύματα.

Επιπλέον, οι Υπουργοί ερωτώνται αν προτίθενται να επεκτείνουν την εφαρμογή του προγράμματος, εντάσσοντας και άλλες σχολικές μονάδες της επικράτειας σε αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.