Απαράδεκτος ο σχεδιασμός του Υπ. Εσωτερικών να απαγορεύσει τη συζήτηση κατεπειγόντων θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χερσονήσου στην τροποποίηση του άρθρου 67 του νόμου 3852/2010, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Δήμου Χερσονήσου, κατά την τακτική συνεδρίασή του, της 21ης Ιουνίου 2022, τάχθηκε αρνητικά στις σχεδιαζόμενες αλλαγές που δρομολογούνται στη διαδικασία συζήτησης θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως στις συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Στο άρθρο 42 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε επισήμως σε δημόσια διαβούλευση, διαγράφεται από την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα που είχαν οι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης.

Το Δ.Σ. του Δήμου, ζητά την μη τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 67 του νόμου 3852/2010, προκειμένου να μην αλλάξει το καθεστώς που αφορά στη δυνατότητα το δημοτικό συμβούλιο να έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση – εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την πλειοψηφία των παρόντων μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι` αυτό πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ζητάμε από τον αρμόδιο υπουργό την εξέταση του αιτήματος και να μας ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.