Απαράδεκτος ο αποκλεισμός αγροτικών οχημάτων από την επιδότηση πετρελαίου κίνησης

Τον απαράδεκτο αποκλεισμό των αγροτικών οχημάτων από την επιδότηση πετρελαίου κίνησης, στηλιτεύσαμε με ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία που λάβαμε από κοινού με τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Η εκρηκτική αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων, στο γενικότερο πλαίσιο της αύξησης της ακρίβειας προϊόντων και κατ’ επέκταση υπηρεσιών, έχει καταστεί δυσβάσταχτη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατάσταση που προβλέπεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους πολίτες, οι οποίοι θα γονατίσουν αν δεν ληφθούν μέτρα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση οφείλει, εφόσον λάβει πρωτοβουλίες για την αναχαίτιση της ακρίβειας, να ενεργεί προς όφελος του συνόλου των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του μέτρου της επιδότησης πετρελαίου κίνησης, από το οποίο εξαιρούνται οι κάτοχοι αγροτικών οχημάτων, αφού όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα επιδότησης έχουν μόνο οι κάτοχοι οχημάτων ΙΧ.

Ο αγροτικός τομέας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, κυρίως εν μέσω υγειονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι η στήριξη στον πρωτογενή τομέα, είναι μόνο στα λόγια και για λίγους ακόμα και για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Δεδομένων των παραπάνω ζητάμε να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ποιους λόγους αποκλείονται τα αγροτικά οχήματα από το μέτρο της επιδότησης πετρελαίου κίνησης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.