Απαράδεκτη η εξαίρεση του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων από τους δικαιούχους δωρεάν self tests

Προχωρήσαμε σε κατάθεση ερώτησης, προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στηλιτεύοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει τις σχολικές καθαρίστριες, στους δικαιούχους δωρεάν αυτό διαγνωστικού ελέγχου (self-test) κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο, τη στιγμή, μάλιστα, που βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας, με τη συνυπογραφή ακόμα 55 βουλευτών #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, όταν τα σχολεία άνοιξαν μετά το καθολικό lockdown, σύμφωνα με το gov.gr ίσχυε ότι «Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας self-test, είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), τους φοιτητές που κάνουν πρακτική, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό», συμπεριλαμβάνοντας στους δικαιούχους και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.

Δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη, με αποτέλεσμα το κάθε σχολείο να ψάχνει τρόπους να καλύψει τα self-test του προσωπικού καθαριότητας με όποιον τρόπο μπορεί, μέσω των Δήμων, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, περισσευμάτων κ.ο.κ.

Μάλιστα, έχουν ήδη υπάρξει αίτημα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και από Δήμους της χώρας μας, προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το θέμα.

Το προσωπικό καθαριότητας περνά από όλους του χώρους των σχολείων, με σκοπό τον απαραίτητο καθαρισμό και κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, φροντίζοντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να κρατάει τα σχολεία μας καθαρά και ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν αν θα μεριμνήσουν για την άμεση συμπερίληψη του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, στους δικαιούχους δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test), όπως ίσχυε κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.